Petstotinjak kršćana reformacijske baštine molilo za vlast

Petstotinjak kršćana reformacijske baštine iz Hrvatske jutros je ispred zagrebačke crkve sv. Marka molilo za vlast, a zatim se u povorci uputilo prema Cvjetnome trgu, gdje se održavaju cjelodnevni "Kršćanski susreti Hrvatska za Isusa 2004". L

Molitvu za vlast, da je blagoslovi i zaštiti od zlog, kako bi mudro i pravedno vodila hrvatski narod, vodio je pastor zagrebačke Crkve cjelovitog evanđelja Mario Dučić.

Poslije molitve zapjevali su pjesmu "Bože, blagoslovi Hrvatsku" te su s natpisima na kojima je stajalo "Isus je živ", "Isus Krist oslobađa, liječi i ljubi" u povorci krenuli na Trg bana Jelačića i uputili se prema Cvjetnome trgu.

"Bog zapovijeda kršćanima da budu poslušni državi jer je država kao institucija uspostavljena od Njega. Zato ovoga jutra želimo podići kao kršćani svoj glas Bogu i vjerovati da će ova naša vlast, koja je dana od Boga, služiti prema svojoj svrsi u svoj mogućoj pravednosti i čestitosti kako bi se svako zlo, bezakonje ili izopačenost zaustavili, a pravda i pravica potekli", rekao je prije molitve pastor Mario Dučić.

Obraćenje Kristu rješenje je za Hrvatsku jer sa promjenom načina života i razmišljanja prema Kristovim riječima donose Božji blagoslovi na ovu zemlju i svako bezakonje i nepravednost bivaju uvelike smanjeni, a zemlja blagoslovljena, dodao je pastor.

(Hina) xbma ymc

Pročitajte više