Pijan pucao po Otoku i prijetio pištoljem gostima lokala

STIPE V. plašio je neki dan mještane Otoka Dalmatinskog kod Sinja. Pijan je pucao po selu iz pištolja i prijetio smrću gostima dva lokala.

Strah od zatvorenog prostora

Uhitila ga je patrola sinjske policije. U njegovom TAM-u i kući pronašli su pištolj, lovačku pušku, kalašnjikov i poprilično municije. Izmjerili su mu dva promila alkohola u krvi. 

Kad je čuo da će prespavati u postaji, Stipe se uznemirio. Otkrio je policajcima da se boji zatvorenog prostora. Kako je pokazivao znakove duševnog sloma, prebacili su ga na splitsku psihijatriju.

Ipak, vraćen je u postaju jer su liječnici kazali da nema potrebe za hospitalizacijom. Spremili su ga u prostoriju pod nadzorom. Prijavili su ga za opće opasnu radnju, prijetnju i nedozvoljeno držanje oružja te priveli u istražni centar splitskog Županijskog suda.

"Suče, ako me pritvorite, pocrkavat će mi krave..."

Sudac Slavko Lozina ga je pritvorio, premda se Stipe bunio. Požalio se Lozini da će mu krave pocrkavati ako ga spremi iza rešetaka. Nije pomoglo. Bolje krava manje, nego da netko zbog Stipe glavu izgubi, zaključio je Lozina.

Pročitajte više