Pijanom invalidu ponudili sat, a onda ga pretukli i opljačkali

TROJICA zagrebačkih kriminalaca su u subotu u centru grada pretukli pijanog 65-godišnjeg bosansko-hercegovačkog državljanina, te su mu ukrali manju količinu novca, kofer i mobitel.

Trojica napadač su oko 16.30 sati u ulici Kršnjavoga prišli 65-godišnjaku koji je u obližnjem parku pio pivo. Ponudili su mu da od njih kupi ručni sat što je ovaj odbio.

Nezadovoljan njegovim odgovorom jedan je napadač uzeo 65-godišnjakovu štaku s kojom ga je nekoliko puta udario po glavi. Nesretnik je nakon toga pao na pod, a lopovi su mu iz džepa ukrali novac i mobitel, te su mu odnijeli kofer koji je nosio sa sobom.

Nedugo zatim pozvana je policija i Hitna pomoć koja je napadnutog muškarca prevezla u Kliniku za traumatologiju gdje su mu sanirane lakše tjelesne ozljede.

Liječnici iz traumatološke klinike kod njega su utvrdili 3,4 promila alkohola u krvi pa je, sukladno liječničkoj praksi, 65-godišnjak prevezen u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče gdje se, pored psihički oboljelih osoba, zbrinjavaju i kronični alkoholičari.

Materijalna šteta iznosi nešto više od tisuću kuna, doznaje se iz zagrebačke policije.

I.K.

Pročitajte više