Pisac Igre prijestolja: Imamo predsjednika pičkohvatača - rekao sam vam da zima dolazi

Screenshot: YouTube

POBJEDA republikanskog kandidata Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima nastavlja izazivati žestoke reakcije kod američke i međunarodne javnosti.

Nedavno je društvenim mrežama odjeknula i reakcija Georgea R.R. Martina, autora proslavljene i ekranizirane Igre prijestolja.

U objavi na svojem blogu, pod naslovom "Predsjednik pičkohvatač", Martin piše sljedeće:

"Nema riječi kojima mogu opisati kako se osjećam.

Amerika je donijela odluku. Stvarno sam mislio kako smo bolji od ovoga. Izgleda da nismo.

Trump je najmanje kvalificirani kandidat kojega je velika stranka nominirala za predsjednika u povijesti SAD-a. Do siječnja će biti najgori predsjednik u američkoj povijesti te opasno nestabilan igrač na svjetskoj pozornici.

Pregaženi Demokrati, koji su sada manjina u oba doma parlamenta, nemaju snagu kako bi ga obuzdali.

Kroz sljedeće četiri godine naši problemi će postati mnogo, mnogo gori. Zima dolazi. Rekao sam vam to", piše Martin.

"Uhvati ih za pičku"

Martin se u svojoj objavi referira na skandal od prije nekoliko tjedana, kada se u američkoj javnosti pojavila snimka Trumpa iz 2005. godine, na kojoj se Trump hvali kako on ženama može raditi što god želi.

"Dozvole ti da radiš što god želiš. Uhvatiš ih za pičku", može se čuti na snimci koju je objavio Washington Post, a na kojoj Trump govori o glumici u sapunicama Arianne Zucker.

"Automatski me privlači ljepota, samo ih počnem ljubiti. To je kao magnet. Samo poljubim. Uopće ne čekam. Kad si zvijezda, onda ti to dozvole. Možeš im napraviti što želiš. Uhvatiti ih za pičku. Što god želiš", čuje se kako Trump govori.

Pročitajte više