Pismo sućuti riječkog gradonačelnika Obersnela nunciju Lozanu

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel danas je u povodu smrti Pape Ivana Pavla Drugog uputio pismo sućuti apostolskom nunciju u Hrvatskoj Franciscu Javieru Lozanu i riječkom nadbiskupu mons. Ivanu Devčiću.

"U trenucima najdublje žalosti s tugom se opraštamo od Svetog Oca, čovjeka ljubavi dobrote, mira, tolerancije i jednog od najvećih moralnih uzora današnjice," stoji u pismu koje je upućeno u ime svih Riječana.

"Naša je Domovina izgubila velikog prijatelja", navodi Obersnel te napominje da je "Papina potpora pri međunarodnom priznanju Hrvatske i sada, kada pred našom zemljom stoji ulazak u Europsku uniju, bila od neprocjenjive vrijednosti."

U nastavku pisma Obersnel ističe da se Riječani sa štovanjem sjećaju lipnja 2003. i trećeg Papina pastoralnog posjeta Hrvatskoj kada je Sveti otac pet dana boravio u Rijeci i tom gradu ukazao najveću čast. "Bio je to doživljaj kojim je počašćena naša generacija i povijesni susret s velikim i jednostavnim čovjekom koji je svijetom širio glas vjere i nade", stoji u pismu.

Prisjećajući se veličanstvene mise koju je Papa predvodio pred oko 100.000 vjernika na Delti u Rijeci, Obersnel navodi da "njegove riječi i nadalje žive u njegovoj Crkvi i među građanima ovoga grada kao riječi nade, vjere, poniznosti i istinske ljubavi."

"U ime svih Riječana još jednom želim zahvaliti Svetom Ocu što nas je vodio, hvala na svemu što nas je naučio i na svim darovima ljubavi kojima nas je obdario", stoji na kraju pisma sućuti riječkog gradonačelnika nunciju Lozanu.

(Hina) xhsup ysšh

Pročitajte više