Pitali smo Lidiju Bačić kojih joj je pet omiljenih knjiga

Foto: Privatni arhiv

LIDIJA Bačić jedna je od najpopularnijih pjevačica i estradnih umjetnica u Hrvatskoj. Rođena je 1985. u Splitu. Pjevanjem se počela baviti kao desetogodišnjakinja, a prvi javni nastup imala je na Dječjem Festivalu 1997. godine, odmah osvojivši prvu nagradu žirija i publike s pjesmom "Zaljubljeni dječak".

Samostalnu pjevačku karijeru započela je 2008. i jedna je od najpopularnijih estradnih umjetnica u Hrvatskoj i regiji.

Lidija Bačić se svojim hrabrim tjelesnim izričajem na sceni opire teroru puritanske opresije kojom se u hrvatskom društvu želi sputavati žene, o čemu svjedoči i njezin zadnji album “Tijelo kao pjesma”.

Evo izbor njenih pet omiljenih knjiga.

Sto godina samoće - Gabriel García Márquez 

Sto godina samoće, a vrijeme radnje je potpuno neodređeno. Najznačajnije djelo ovog pisca. Oduševljava slojevitost naizgled obične radnje te je nešto što mogu čitati iznova i uživati. 

Zla kuća - Agatha Christie 

Bilo mi je teško izabrati najdraži naslov iz bogatog opusa Agathe, no ovaj je definitivno moj favorit. Način na koji razvija radnju paralelno s puno likova i dovodi neočekivan rasplet, nešto je što samo Agatha može. 

Šapudl, i što je bilo poslije - Pavao Pavličić 

Autobiografski zapisi o Vukovaru i ulici Šapudl objavljivani za vrijeme Domovinskog rata koji Pavličić ni jednom nije spomenuo. Meni jedna od dražih knjiga. 

Tkanje života - Mirjana Krizmanić 

Obožavateljica sam self help priručnika, a ovaj me se posebno dojmio jer se umjesto klasičnih savjeta hvata u koštac sa životnim situacijama i hoda korak po korak uz tempo života. 

Mali princ - Antoine de Saint-Exupéry 

Svako malo treba čitati Malog princa jer te podsjeti na to kako je lijepo biti dobar. To je jednostavna tajna koja treba biti prisutna u našim životima. Sve stane u rečenicu: Čovjek samo srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo.

Pročitajte više