Pitanje odgovornosti policije po završetku istrage o atentatu

PO ZAVRŠETKU istrage o atentatu na srbijanskog premijera Zorana Đinđića bit će postavljeno pitanje o odgovornosti policije, izjavio je potpredsjednik Demokratske stranke i kandidat za ministra obrane Srbije i Crne Gore Boris Tadić.

"Odgovornost policije će biti postavljena prije ili kasnije, i to ne samo ministra policije, već i svih koji su bili odgovorni za sigurnost premijera Đinđića", kazao je Tadić za beogradsku TV Politika.

Tadić je kazao i da je dio "Zemunskog klana", osumnjičenog za organizaciju i sam atentat, prije atentata bio u Crnoj Gori i da je pripremano njihovo uhićenje. "Srbijanske vlasti su imale informacije da su se neki pripadnici Zemunskog klana nalazili u Crnoj Gori i pripremana je akcija uhićenja, koja je osujećena atentatom na Đinđića. Moguće je da su oni još tamo, moguće je da se sudionici tog zločina skrivaju i u Republici Srpskoj, čak i u nekim zemljama Latinske Amerike", kazao je Tadić.

Potpredsjednik Demokratske stranke i kandidat za novog potpredsjednika Vlade Srbije Čedomir Jovanović izjavio je danas, gostujući u programu Radija B92, da je policija dosad uhitila oko 400 ljudi iz različitih kriminalnih skupina i da će "mnoga dosad nerazjašnjena ubojstva u Srbiji biti riješena".


Pročitajte više