Planovi privatizacije hrvatskih brodogradilišta uskoro će biti poslani u Bruxelles

MINISTAR gospodarstva Damir Polančec rekao je da je Vlada završila s izradom individualnih planova privatizacije hrvatskih brodogradilišta te dodao kako planove treba "još samo malo doraditi" prije nego budu poslani u Bruxelles.

Planovi u sjedište EU trebaju biti dostavljeni najkasnije do kraja lipnja, rekao je Polančec te obećao da će rješavanje problema hrvatske brodogradnje u iduća dva mjeseca biti u fokusu hrvatske Vlade.

O planovima za brodogradnju Polančec je jučer govorio u Umagu gdje se, također, osvrnuo na privatizaciju pulskog Uljanika. Rekao je da plan privatizacije tog brodogradilišta mora biti prihvatljiv zaposlenicima, menadžmentu te lokalnoj i regionalnoj upravi.

Polančec se osvrnuo i na studiju o smještaju terminala ukapljenog plina (LNG) odnosno na nezadovoljstvo istarskog župana Ivana Jakovčića činjenicom da Plomin nije detaljnije analiziran kao moguća lokacija LNG terminala. Rekao je da će po tom pitanju članovi Vladina povjerenstva ponovno razmotriti studiju i u iduća dva tjedna donijeti konačnu odluku o mjestu gradnje terminala.

Studija naime od devet mogućih lokacija za izgradnju terminala preporuča dvije koje su najbolje, a među njima nije prijedlog lokacije u Plominu. Polančec je dužnosnicima "Ekonerga" poručio neka za sljedeći sastanak pripreme argumente "za i protiv" Plomina čime će zagovornici te lokacije dobiti još jednu priliku kako bi  pokušali "progurati" kod povjerenstva koje će odlučiti o lokaciji gradnje LNG terminala.

I.K.
Foto: Index

Pročitajte više