Plenković o Karamarku: Kada dođe vrijeme, onda ćemo igrati te utakmice

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

NAKON sastanka Odbora za Hrvate izvan Hrvatske novinari su premijera Andreja Plenkovića upitali kako reagira na najnoviju objavu Tomislava Karamarka na Facebooku u kojoj je najavio kandidaturu za predsjednika stranke.

>>> Karamarko poručio: Vidimo se na unutarstranačkim izborima

"Nisam to vidio, ali svaki član HDZ-a može sudjelovati na stranačkim izborima. A gledajte, imamo mi drugu zadaću sada, to su predsjednički izbori. Kada dođu unutarstranački, onda ćemo igrati te utakmice."

Zahvalio je svima koji su sudjelovali na sastanku u Varaždinu.

>>> Plenković nahvalio dijasporu: Ponosni smo na Hrvate diljem svijeta

"Ovi savjeti su sjajna prigoda da Vlada predstavi sve ono što radi za zajedništvo domovinske, iseljene Hrvatske, da kontinuirano povećavamo potporu, programe, projekte i financijska sredstva. Ali prije svega i da osluškujemo sve ono što možemo unaprijediti, i u pogledu zakonskoga okvira i olakšavanja komunikacije naših ljudi izvan Hrvatske s domovinom, a naravno da stvaramo preduvjete za njihov povratak."

"Na tom tragu čuli ste i izlaganje i vjerujem da će preporuke koje su važne i dobro prihvaćene od strane Savjeta biti svojevrstan vodič Vladi u unaprjeđenju daljnje suradnje."

Plenković je na novinarsko pitanje o antifašizmu u Hrvatskoj ponovio kako se njegov jasan stav vidi iz rasprave u Hrvatskom saboru o Zakonu o blagdanima.

"Postoje neke temeljne vrijednosti na kojima je građena moderna i slobodna Hrvatska, ako hoćete, koji su i temelji i vrijednosti koje dijeli i Statut i program HDZ-a. Iza toga stojimo", kazao je Plenković.

Na upit što očekuje od današnjeg predstavljanja programa SDP-ovog predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića, Plenković je bio kratak:

"Pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović".

Pročitajte više