Plenković otvoreno zaprijetio Hasanbegoviću zbog podrške Bruni Esih

Foto: FaH

NAKON što je HDZ-ov ekstremni desničar Zlatko Hasanbegović podržao kandidaturu Brune Esih za zagrebačku gradonačelnicu, šef HDZ-a zaprijetio mu je posljedicama.

"Očekujem od Hasanbegovića i svih članova HDZ-a u Zagrebu da čvrsto i angažirano podupru Dragu Prgometa u Zagrebu kao našega legitimnog, kvalitetnog kandidata  koji će u Zagrebu i za sebe i za HDZ napraviti sjajan rezultat", rekao je Plenković u razgovoru za RTL, dodavši kako ga druge kandidature ne zanimaju.

"Oni koji budu radili eventualno protiv našega kandidata - za to će snositi posljedice", naglasio je šef Vlade i HDZ-a.

"Otvorena su mu vrata"


Dodao je kako neće tolerirati nikoga niti da se poziva na birače HDZ-a, a nije član HDZ-a, te da politiku i retoriku koja ne pripada HDZ-u, ponekad i na opskurne načine nastoji predstaviti kao politiku HDZ-a, jasno aludirajući na Brunu Esih.
 
"Birači HDZ-a izabrali su mene, ovu Vladu, povjerenje u profil HDZ-a kojeg ja gradim, pa očekujem da se to vidi i u Zagrebu", dodao je Plenković.

U razgovoru za Novu TV Plenković je, odgovarajući na pitanje je li zbog podrške Bruni Esih moguće isključivanje Hasanbegovića iz HDZ-a, kratko poručio: "Ako netko kani na izborima podržavati opcije koje nisu HDZ, sretan mu put, otvorena su mu vrata".

Pročitajte više