Plenkovića uznemirilo pitanje o uhićenjima u Agrokoru: "Nemojte me to pitati, kakvo je to pitanje?"

Foto: FAH

PREMIJER Andrej Plenković danas je posjetio Pazin, gdje je komentirao i aktualna politička zbivanja.

"Lijepo je biti u Istri, u Pazinu i dati podršku našoj kandidatkinji za županicu Moniki Udovičić, kandidatu za gradonačelnika Ivanu Bubiću i svim drugim kandidatima HDZ-a u gradovima i općinama u Istri", kazao je uvodno Plenković.

Prvo se osvrnuo na probleme u Zvečevu.

"Mi smo imali razgovor s predsjednikom Uprave Zvečeva i nadležna ministarstva gledaju kako naći najbolje rješenje koje bi pomoglo ovoj kompaniji", kazao je, a prokomentirao je i situaciju u Agrokoru, dodajući kako Ante Ramljak brine o svemu.

O Agrokoru


"Izvanredni povjerenik brine o svim kompanijama u sustavu Agrokor. Mi smo 10. travnja napravili sve što je bitno. To je da je kompanija dobila likvidnost da se isplaćuju plaće, da se dobavljačima novodostavljena roba plaća i kompanija radi dalje, a za restrukturiranje treba vremena", rekao je Plenković.

Na upit o tome mogu li se uskoro očekivati uhićenja vodećih ljudi Agrokora, iznenađeno je odgovorio: "Nemojte to mene pitati, kakvo je to pitanje? Kako to mene kao političara možete pitati. U informacijskom smo kaosu, ajmo malo podjela vlasti. Zna se što kako radi. Ja nemam utjecaja niti znam kako vam na ovo odgovoriti osim ovako'', kazao je premijer.

O radu vlade

Upitan koliko je zadovoljan radom vlade u novim okolnostima, premijer je rekao da je iznimno zadovoljan jer je na čelu vlade koja "ima hrabrost i odvažnost, kvalitetne ljude te program koji realizira". Osim toga, ova se vlada uhvatila u koštac s najkrupnijim financijskim i gospodarskim problemima koje je Hrvatska ikada imala, naglasio je.

"Čvrsto držimo kormilo u ruci, upravljamo tim procesom i nastojat ćemo zaštititi ono što je nama najbitnije, a to su radna mjesta, hrvatski financijski sustav, hrvatsku ekonomiju. Pritom smo u jeku tih zbivanja smanjili redove na granici", kazao je. "Hrvatska kao turistička zemlja želi fleksibilniji mehanizam, da se na granicama prijeđe sa sustavnih na ciljane kontrole", kazao je i dodao kako je to njegova zadaća i da na tome radi.

Pročitajte više