Pljačka banke u Novoj Kapeli

UPRAVO u trenucima kad  je Janica Kostelić skijala na zagrebačkom Sljemenu, a veliki broj gledatelja TV-programa bio zaokupljen tom sportskom aktualnošću, opljačkana je poslovnica Slatinske banke u Novoj Kapeli.

Po klasičnom scenariju, zasad nepoznata maskirana osoba uz prijetnju oružjem zaprijetila je službenici I. D (30) iz Batrine, te joj oduzela oko 30 tisuća kuna (u raznim valutama) , a potom se uputila u bijeg trčeći preko veterinarskog dvorišta u vrtove obližnjih okućnica.

Policija intenzivno traga za počiniteljem, uviđaj je obavljen, a u međuvremenu podignuta je optužnica (po nepoznatom počinitelju) .

Novokapelčani su šokirani drskošću na koji način je počinjeno ovo razbojništvo.

"Usred bijela dana" po prvi put u povijesti ovog malog pitomog slavonskog sela, tako se nešto dogodilo. Do sada je bilo provala, krađa, podmetanja požara, devastacije imovine, ali pljačke banke nije bilo.

Neugodna je i činjenica da je naoružana osoba u bijegu mogla eventualno ozlijediti slučajnog prolaznika, možda neku osobu u vrtu ili djecu koja su se vraćala iz škole.

Kako neslužbeno doznajemo policijski istražitelji su na tragu počinitelju i očekuje se da će ovaj slučaj uspješno razriješiti, kao i nedavno pljačku pošte u Zapolju i banke u Oriovcu ili pak napad na službenike veletrgovine "Minaco" u NG.

T. Brađašević

Pročitajte više