Pljačkaš pošte uhićen u tramvaju deset minuta nakon zločina

PLJAČKAŠ koji je danas oko 14 sati opljačkao poštu u zagrebačkom naselju Srednjaci uhićen je deset minuta kasnije u tramvaju do kojega ga je slijedila službenica opljačkane pošte, izvijestila je zagrebačka policija.

Muškarac maskiran kapuljačom opljačkao je poštu plastičnim pištoljem nakon čega je pobjegao prema tramvajskoj stanici, no na njegovu nesreću slijedila ga je jedna od službenica koja je pozvala policiju.

Samo deset minuta kasnije pljačkaš je uhićen u tramvaju broj pet, na križanju Selske i Horvaćanske ulice, nekoliko tramvajskih stanica od opljačkane pošte u Ulici braće Domany.

´Ovaj primjer na najbolji način pokazuje kako suradnja građana i policije može biti uspješna´, kazala je glasnogovornica zagrebačke policije Stanka Saraja.

Dodala je da je pljačkaš nakon uhićenja priveden u policijsku postaju na Trešnjevci, gdje je u tijeku kriminalistička obrada i prebrojavanje ukradenog novca. Saraja nije otkrila njegov identitet.

Maskirani pljačkaš upao je u poštu i prijeteći pištoljem išao od šaltera do šaltera zahtijevajući od tri službenice da u plastičnu vrećicu stave novac. Osim djelatnica u vrijeme pljačke u pošti su bile i dvije stranke, rekla je Saraja, dodavši da nitko nije ozlijeđen.

Pročitajte više