počela mediteranska lions konvencija

Prigodnim programom u tvrđavi Revelin u Dubrovniku danas je počela s radom dvodnevna mediteranska Lions konvencija, koja se održava pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, a okupila je tristotinjak sudionika iz gotovo svih sredozemnih zemalja.

Okupljene su pozdravili izaslanik hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića župan dubrovačko-neretvanski Ivan Šprlje te gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica, kao i čelni ljudi Lionsa - koordinator odbora mediteranske solidarnosti Sergio Maggi te međunarodni direktor Jacques Garello.

Konvencija Lionsa prva je koja se održava u Hrvatskoj, a dubrovački klub ujedno je i najstariji u Hrvatskoj u kojoj sada ima 47 klubova. Osnovan je 25. listopada 1990. godine.

Tijekom radnog dijela bit će održano više predavanja i rasprava posvećenih sociološkim, ekološkim i ekonomskim temama, a planirana je i plenarna sjednica o "Poboljšanju socijalnih i kulturnih uvjeta života onima kojima je najpotrebnije".

Raspravljat će se i o društveno-zdravstvenim zadacima Lionsa u pomoći useljenicima.

U sklopu konvencije bit će otvorena izložba "Lionsi u filateliji" u Kazalištu Marina Držića, a u prostorijama Croatia Airlinesa bit će izložba "Poster mira". Također će biti održan i koncert dubrovačkog simfonijskog orkestra.

(Hina) šh

Pročitajte više