Počeli Dani francuske kulture u Varaždinu

Otvorenjem izložbe "Pariške fontane" u prostoru Staroga grada varaždinskog Gradskog muzeja večeras su počeli Dani francuske kulture u Varaždinu. L

Izloženo je 68 fotografija s prikazom pariških fontana iz različitih stilskih i povijesnih razdoblja od 16. stoljeća do danas, a slikovni dio upotpunjen je tekstualnim prilogom s 38 pjesama poznatih francuskih autora - Apollinairea, Lamartinea, Preverta, Valeryja, Baudelairea, Eluarda, Verlainea, Saint- Exuperya i drugih. Otvorenju izložbe bio je nazočan i Francis Bellanger, francuski veleposlanik u Hrvatskoj. Njega su tijekom petka poslijepodne primili župan Zvonimir Sabati, te gradonačelnik Ivan Čehok.

Dani francuske kulture, koje je Francuski klub u Varaždinu organizirao uz potporu Francuskog instituta u Zagrebu, nastavljaju se u subotu i nedjelju Mini festivalom kazališta na francuskom jeziku u varaždinskom HNK. Do nedjelje, 30. svibnja, kada završavaju Dani, predviđeni su koncerti francuske klasične glazbe, zatim koncert Jasne Bilušić "Edith Piaf", te izvođenje dviju francuskih drama u kinu "Gaj"- "Tri boje: plava" i "Šifra nepoznato".

(Hina) xmzag ymć

Pročitajte više