Počeo cjeloviti remont Rafinerije Sisak

U INA Rafineriji nafte Sisak započeo je planirani remont svih proizvodnih postrojenja u koji će INA za tekuće održavanje, rezervne dijelove i investicije izdvojiti oko 120 milijuna kuna.

Ovo je prvi put da se obavlja cjelokupni remont svih postrojenja sisačke Rafinerije odjednom, tako da će prerada biti u potpunosti obustavljena tijekom mjesec i pol dana, ali je redovita opskrba tržišta naftnim derivatima i proizvodima osigurana, izjavio je za Hinu direktor sisačke Rafinerije Branko Pastuović.

Dio potrebnih naftnih derivata Rafinerija nafte Sisak osigurala je povećanom proizvodnjom u prva tri mjeseca ove godine, kada je prerada bila nešto veća od planirane, dok će ostatak podmiriti riječka Rafinerija, rekao je Pastuović.

Na remontu radi oko 900 radnika INA-ine tvrtke kćeri STSI i njenih kooperanata. Planirano je da radovi budu završeni do 15. svibnja, a sva rafinerijina postrojenja u pogon će se ponovno pustiti 16. svibnja, najavio je Pastuović.

Paralelno s remontom, započela je i planirana rekonstrukcija postrojenja vakuum sekcije.

Posljednji veći remont Rafinerijinih postrojenja, prema Pastuovićevim riječima, obavljen je krajem 2001. i početkom 2002. godine, ali radilo se o remontu pojedinih procesnih jedinica, tako da je ovaj najveći i najpotpuniji od kako sisačka Rafinerija postoji.

(Hina) xzmalj yjn

Pročitajte više