Podignuta optužnica protiv Smiljane Srnec, Jasminu je udarila pet puta u glavu

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Varaždinu podignulo je optužnicu protiv Smiljane Srnec koju sumnjiče da je svoju sestru Jasminu Dominić ubila i zatim njezino tijelo sakrila u škrinju u obiteljskoj kući. 

Pet snažnih udaraca u glavu

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatske državljanke (1974.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona. (11. 7. 2019.)

Optužnicom se 45-godišnjakinju tereti da je tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu zadala svojoj sestri (1977.) najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju u području glave, pa je 23-godišnjakinja preminula uslijed zadobivenih ozljeda.

U optužnici je predloženo da se 45-godišnjakinji produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela", stoji u priopćenju.

Leš sakrila u škrinju

Podsjetimo, Jasmini se u kolovozu 2000. godine gubi svaki trag. Tek pet godina kasnije, 16. 8. 2005. godine, prijavljen je njen nestanak. Godinama se vodila kao nestala.

U subotu, 16. veljače ove godine, u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu pronađeno je njeno tijelo. Godinama je ležalo u škrinji. Smiljana Srnec u jednom se trenutku slomila pred policijom i navodno sve priznala. No to nije bilo u prisustvu odvjetnika te se njeno priznanje ne uzima kao dokaz na sudu. Pred istražiteljima se tako našao težak posao da pronađu dovoljno čvrste dokaze za zločin koji se dogodio prije 19 godina.

Pročitajte više