Pokradeni policajci koji čuvaju Kolindinu obitelj, kažnjeni su

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

DISCIPLINSKI sud još nije odlučio koju kaznu će dobiti suspendirani policajci koji su čuvali bivšeg državnog odvjetnika Dinka Cvitana.

Podsjetimo, dva policajca iz elitne MUP-ove jedinice za osiguranje u apartmanu u kojemu su bili smješteni ostavili su pištolje te otišli do dućana. Dok su oni kupovali, lopovi su upali u apartman i uzeli pištolje, značke te dokumente.

Policajci su suspendirani, a lopovi već uhićeni. Osumnjičeni su i za druge krađe po apartmanima. Dinko Cvitan i njegova obitelj pod policijskom su zaštitom već nekoliko godina, potvrdio je to on sam u saboru još prošle godine.

Netko je pokrao i Kolindine čuvare

Kako javlja Nova TV, sličan propust dogodio se i čuvarima koji brinu o sigurnosti članova obitelji predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Njih je netko pokrao.

"Obavještavamo vas da je provalom u službeno vozilo od strane nepoznatog počinitelja otuđen dio opreme povjeren policijskim službenicima za rad. Provala u vozilo je izvršena u razdoblju u kojem je zbog izvanrednih okolnosti izvršenja službenog zadatka vozilo kratkotrajno ostalo bez nadzora. Proveden je postupak za utvrđivanje odgovornosti policijskih službenika za povredu službene dužnosti te je izrečena disciplinska mjera koja odgovara težini počinjene povrede", priopćeno je iz MUP-a za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte više