Policajac kazneno prijavio ravnatelja za nesavjestan rad: Dvije plaće, jedno radno mjesto



"ODGOVORNA osoba u Ravnateljstvu policije, kršenjem zakona te propustom dužnog nadzora omogućila postojanje situacije u kojoj su na isto radno mjesto 'Načelnik odjela traseoloških vještačenja' u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić, imenovane dvije osobe koje za to primaju plaću čime je ne samo povrijedila pravo na rad prijavitelja jer mu ne omogućuje obavljanje poslova na koje je zakonito imenovan već i oštetila državni proračun", stoji u kaznenoj prijavi policajca Vedrana Nuića načelnika odjela traseoloških vještačenja.

Naime, Nuić je kazneno prijavio trenutnog ravnatelja policije Olivera Grbića koji je omogućio da se za jedno radno mjesto, isplaćuju dvije plaće, a kaznena prijava ga tereti za nesavjestan rad.

Vratili ga na staro mjesto

Nuić je bio postavljen u kolovozu 2008. godine na mjesto načelnika odjela traseoloških vještačenja, no u siječnju ove godine premješten je za manju plaću na radno mjesto glavnog vještaka za balistička, mehanoskopska  i traseološka vještačenja. No Nuić se žalio na premještaj, a u travnju ove godine poništeno mu je Rješenje o premještaju te mu je u skladu s tim vraćena plaća.


Nuić objašnjava u prijavi protiv Grbića da je poništavanjem rješenja o njegovom premještaju te o nižoj plaći na snazi ostalo izvorno rješenje o njegovom imenovanju i plaći, što bi značilo da je on i dalje Načelnik odjela traseoloških vještačenja. 

Dvije plaće za jedno radno mjesto

"Notorno je da rješenja koja su poništena ne proizvode nikakav pravni učinak", navodi se u prijavi u kojoj se dodaje da Grbić do danas nije razriješio drugu osobu koja za to prima i odgovarajuću plaću iz čega proizlazi da se za iste poslove iz proračuna plaćaju dvije osobe.

"Dakle, iz proračuna se isplaćuju svaki mjesec dvije plaće za isto radno mjesto", zaključuje se u prijavi.   

Pročitajte više