Policajac razbio prednje staklo na automobilu koji nije želio stati

ZAGREBAČKI policajac koji je u subotu oko podne želio zaustaviti automobil zbog prebrze vožnje izazvao je incident bacivši na automobil Stop palicu i razbivši mu vjetrobransko staklo. Srećom, staklo se nije rasprsnulo i putnici u automobilu su prošli bez ozljeda, no tri su sata morali u policiji objašnjavati što se zapravo dogodilo.

Incident se dogodio na cesti Zaprešić – Zagreb u smjeru Aleje Bologna.

“Kretao sam se brzinom od 110 km/h i iznenada sam opazio nekakvog čovjeka bez kape na glavi za kojeg sam prekasno shvatio da je policajac koji znakom stop tražio da stanem. Ali, kako sam vozio prebrzo, a on mi je bio preblizu, morao sam naglo skrenuti u desni trak da izbjegnem nalet na njega. Kada sam došao vozilom u njegovu razinu, on je bacio znak stop i pogodio prednje staklo mog vozila. Ja sam se zaustavio tek na prvom ugibalištu za autobuse, kada sam se malo pribrao.” - izjavio je za Jutarnji list Martin Čičak, vozač automobila Saxo na kojeg je policajac bacio palicu.

Čičak dodaje kako su do njega policajci došli tek nakon što je nazvao 92 i zatražio da do njega pošalju policijsku patrolu, no kada su došli do njega optužili su ga da je htio pregaziti policajca.

“Ako je istina, što govore, zašto odmah nisu posli u potjeru za mnom.” - pita se Čičak dodajući kako je u međuvremenu na mjesto događaja pristiglo još 5-6 policijskih vozila, piše Jutarnji list.

Čičak, njegova supruga i prijatelj privedeni su u Policijsku stanicu Črnomerec, gdje su Čičak i policajac koji je izazvao incident podvrgnuti alkotestu, koji je bio negativan.

Čičak tvrdi kako su u trosatnom ispitivanju u stanici njegovu suprugu nastojali zaplašiti da promijeni iskaz, a od njega su tražili da potpiše zapisnik u kojem je pisalo da je vozio 125 km/h, što, tvrdi Čičak, nije istina.

Glasnogovornica PU zagrebačke Gordana Vulama rekla je za Jutarnji list kako će policajac koji je sudjelovao u incidentu sigurno odgovarati disciplinski, a naknadno će biti utvrđeno treba li ga se strože kazniti. “No, odgovornost će morati snositi, kako službenik tako i vozač.” - rekla je Vulama.

Pročitajte više