Policajac skrivio prometnu nesreću i pobjegao, a zatim postao načelnikom

IAKO se, kad su u pitanju obični smrtnici, Zakon o sigurnosti u prometu strogo provodi, situacija je ponešto drugačija kada se radi o ljudima iz MUP-a.

Načelnik I. Postaje Prometne policije Tomislav Bohaček je prije četiri godine, kako pišu 24sata, skrivio prometnu nesreću u mjestu Novaki Petrovinski. Upravljao je svojom Mazdom 626 i pobjegao s mjesta nesreće. Ozlijeđen, pomoć je potražio u poliklinici za ginekologiju i radiologiju.

U to vrijeme je radio u očevidnoj ekipi II policijske postaje Lučko i, iako dobro upoznat s tim kako zakonski treba postupiti, kolegama koji su radili očevid nije se javljao na mobitel. Kako se javio tek nakon 11 sati, urin i krv mu nisu bili izvađeni.

Zanimljivo je da je krajem prošle godine Bohaček unaprijeđen. "Ta se prometna dogodila izvan službe i s privatnim automobilom. Odgovarao je i prekršajno i stegovno zbog toga." – rekla je glasnogovornica PU zagrebačke Gordana Vulama za 24sata.

U MUP-u pak kažu kako prometni prekršaji, čak i kad se radi o prometnoj policiji, nisu zapreka za napredovanje policijskih službenika.

Pročitajte više