Policajac udario vlasnika splitskog kafića šakom u glavu

NA PREPUNOJ Splitskoj rivi danas oko dva sata dogodio se incident u caffe baru "St riva", u kojem je, prema izjavama svjedoka, vlasnik lokala dobio šakom u glavu od strane policajca. Navodno je vlasniku Ivanu Vrgoču slomljena arkada, a trenutno mu se ukazuje medicinska pomoć.

Sve je počelo kada je u Splitu, koji danas slavi svoj najveći praznik Svetog Duju, policija izašla na teren po dojavi da se u caffe baru "St riva" pušta preglasna glazba. Kada su policajci ušli u lokal, zatražili su od vlasnika da smanji glazbu.

Policajac prvi udario

"Odjednom, nakon vrlo kratke rasprave, policajac ga je udario i razbio mu arkadu, a odgovorno tvrdim kako je policajac udario prvi", rekao nam je svjedok ovog slučaja koji je želio ostati anoniman. Naime, svjedok kaže kako je policajac bez ikakva povoda udario vlasnika caffe bara, te da nije postojao nikakav razlog brutalnog postupanja policije. Nakon policijske intervencije u kafiću je izbila opća tučnjava.

Iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske županije dobili smo djelomičnu potvrdu. Naime, glasnogovornica Marina Kraljević-Gudelj potvrdila nam je kako policija uistinu izašla na teren, te kako se vlasniku kafića ukazuje hitna medicinska pomoć.

"Ukoliko je prekoračio ovalsti svakako će odgovarati"

"Prema dosadašnjim saznanjima koja još nisu potpuna budući da očevid i dalje traje, vlasnik lokala oglušio se na zahtjeve policajaca da utiša glazbu, te je odgurnuo policajca. Policajac je zadobio lakše tjelesne ozljede, kao i vlasnik lokala u intervenciji koja je uslijedila. Njemu se još uvijek pruža medicinska pomoć. Budući da očevid još uvijek traje, ne mogu reći je li u ovom slučaju došlo do prekoračenja ovlasti policajca. Ukoliko jest svakako će odgovarati", kazala je glasnogovornica.

Napadač glumio u "Policijskoj patroli"?

Također imamo saznanja kako je policajac koji je udario vlasnika kafića, te ga teško ozlijedio,  jedan od policajaca koji su sudjelovali u RTL-ovoj emisiji "Policijska patrola".  Na izravni upit je li riječ o mlađem policajcu koji je sudjelovalo u RTL-ovoj emisiji glasnogovornica Kraljević - Gudelj nije mogla odgovoriti.

Informaciju o identitetu policajca nije htjela otkriti ni kada smo joj rekli broj značke policajca, budući nam je jedan od svjedoka dao broj policajca koji je "intervenirao" prema vlasniku.  "Nemamo običaj u ovakvim slučajevima otkrivati identitet kako počinitelja nekog djela, a tako i naših djelatnika", kazala je glasnogovornica policije u Splitu.

Pokušali smo dobiti i informacije iz prve ruke, no budući se vlasniku Ivanu Vrgoču još uvijek ukazuje pomoć, a njegov sin Jure, koji je također bio svjedokom slučaja, je priveden u policijsku stanicu, nismo bili u mogućnosti dobiti njihove izjave o ovom slučaju.

Ukoliko se zaista pokaže točnom informacija kako je uistinu riječ o policajcu iz RTL-ove "Patrole", tada svakako treba podsjetiti na medijski eksponirani slučaj intervencije splitskih RTL policajaca u kojoj su otkrili identitet splitskog čistača ribe privedenog u jednoj emisiji. Štoviše, tada se u medijima pisalo kako je očigledno bila riječ o prekoračenju ovlasti u upotrebi sredstava prisile.

I.Ć.
Foto: Glas Dalmacije/RTL
 

Pročitajte više