Policajcu prijeti 40 godina robije: Potresen se pokajao za ubojstvo mladića na Jarunu

POLICAJCU Siniši Šoštariću, koji je osumnjičen za teško ubojstvo 19-godišnjeg Ivana Mamića na Jarunu, danas je određen jednomjesečni pritvor zbog posebno teških okolnosti zločina te utjecaja na svjedoke.

Neslužbeno se doznaje kako je Šoštarić danas pred istražnim sucem ostao pri obrani koju je policajcima iznio u utorak te da je vidno potresen izrazi kajanje zbog brutalnog ubojstva mladića. Podsjetimo, policija je izvijestila da su se 41-godišnji policajac i mladić u petak navečer okrznuli ramenima na okretištu tramvaja na tzv. Remizi pa su se potom i ispsovali, a došlo je i do međusobnog udaranja.

Prijeti mu 40 godina zatvora


Potom je Šoštarić krenuo automobilom tražiti Mamića te ga je našao na Horvaćanskoj i s nekoliko hitaca iz pištolja ranio. Mamić je uspio nazvati 112 te je rekao da je upucan. Nekoliko sati potom je umro u bolnici Sestara Milosrdnica. Šoštarića se tereti za teško ubojstvo iz bezobzirne osvete za što je najmanja kazna 10 godina zatvora, a najviša ona maksimalna u Hrvatskoj od 40 godina robije.

Šoštarić je nakon ubojstva, koje nije počinio u službenoj odori, normalno nastavio dolaziti na posao u Ravnateljstvo policije te je radio do svoga uhićenja u utorak.

Pročitajte više