Policija će snimati sudionike Thompsonovog koncerta u Virovitici

VIROVITIČKA policija najavila je da će u ponedjeljak navečer snimati sudionike koncerta Marka Perkovića Thompsona koji će se u tom gradu održati povodom blagdana zaštitnika Virovitice Sv. Roka.

PU virovitičko-podravska na snimanje sudionika se odlučila zbog dosadašnje prakse koja je pratila Thompsonove koncerte, a odnosi se na nošenje i javno isticanje fašističkih i nacističkih znakova i simbola koji su zakonom zabranjeni.

"Obavještavamo javnost da će se sukladno članku 53. Zakona o policiji, za vrijeme održavanja koncerta pjevača Marka Perkovića Thompsona od strane policije poduzeti zakonom propisane mjere snimanja koncerta tj. video nadzor nazočnih posjetitelja, te ukoliko se neodgovorni pojedinci na samom koncertu zateknu s fašističkim i drugim zakonom zabranjenim obilježjima, bit će evidentirani te će protiv njih biti pokrenute zakonom propisane sankcije", stoji u priopćenju PU virovitičko-podravske.

Tako Thompsonov koncert u Virovitici neće biti zabranjen, za razliku od gradova u Istri gdje je Thompsonu upućena jasna poruka da nije dobrodošao i to ne samo zbog fašističkih i ustaških obilježja, već i zbog poklika koji pozivaju na ubijanje Srba te svih ostalih ispada mržnje i širenja nacionalne netrpeljivosti koja je postala standardni popratni sadržaj njegovih nastupa.

R.I.
Foto: Index

Pročitajte više