Policija istražuje je li Jovanović nad kavezom s medvjedima igrao "srpski rulet"

SRBIJANSKA policija istražuje da li je 22-godišnji Branko Jovanović pao u kavez s medvjedima za vrijeme opasne igre u Zoološkom vrtu. Na zidu iznad kaveza mladi već nekoliko godina igraju "srpski rulet" - skidaju se goli i usred noći za okladu trče po zidu, piše Press.
 
Nesretni Jovanović je pronađen potpuno gol u kavezu, pa se pretpostavlja kako bi ova suluda igra mogla biti uzrokom tragedije. Dugogodišnji zaposlenici u beogradskom Zoološkom vrtu potvrdili su kako se pijani mladići posljednjih nekoliko godina, na kamenom zidu iznad kaveza s bijelim i tibetanskim medvjedima skidaju goli te šeću po zidu.

Noćni čuvari ne uspijevaju otjerati pijane mladiće

"Godinama promatramo ohole mladiće koji noću hodaju po zidu, kao po rubu noža! Napiju se i onda se skidaju goli i za okladu šeću po samom rubu nezaštićenog zida. Od alkohola vjerojatno dobiju neku dodatnu snagu kako bi krenuli u tako rizičnu šetnju. Inače, čuli smo da su te oklade više simbolične, važno je biti ´najhrabriji´. Unatoč našim upozorenjima da mogu upasti u kavez, oni bi nastavljali s glupostima", rekli su djelatnici ZOO-a.

"Zid s kojeg je Branko pao je svratište sektaša, narkomana, perverznjaka i homoseksualaca. Događalo se čak da parovi uđu u kamenu kulu na kraju zida, iznad kaveza s medvjedima, i da unutra vode ljubav. Na zidu smo pronalazili prezervative i šprice, a događalo se i da ih namjerno bacaju u kavez ka medvjedima. Strašno je što se nitko od nadležnih nije obazirao na naša upozorenja i ništa nije poduzeto kako bi se zid ogradio", dodali su.

"Kolega koji je radio u subotu navečer jedva je uspio odgovoriti dvojicu mladića od toga da skoče u kavez s medvjedima. Unatoč povicima našeg čuvara da se maknu, otišli su tek kada se pojavio njihov prijatelj i doslovno ih odvukao sa zida", rekao je jedan od čuvara o beogradskom ZOO-u.

Preko dana probleme u Zoološkom vrtu stvaraju razuzdani tinejdžeri

Kada pobjegnu iz škole, djeca dođu upravo na taj zid iznad kaveza s medvjedima. Neki hodaju po njemu, dok neki sjede s prebačenim nogama prema životinjama. Kada ih tjeramo i upozoravamo da je opasno, oni jednostavno ne reagiraju", rekao je jedan mlađi čuvar.

Bio je živ kad su ga medvjedi napali

Rezultati obdukcije izvršene na tijelu pokojnog Branka Jovanovića pokazali su da na njegovom tijelu ima najviše ozljeda koje su mu nanijeli medvjedi.

"Utvrđeno je da na tijelu pokojnika nema povreda od metka ili noža, kao i da nema tragova silovanja. Pokojni mladić je prilikom pada u kavez s medvjedima zadobio povredu leđa. On je preživio pad, ali je nemoguće utvrditi da li je u trenutku kada su ga napali medvjedi bio pri svijesti", rečeno je iz Instituta za sudsku medicinu.

"Sve ostale povrede potječu od medvjeda. Tragova ugriza i ogrebotina ima na glavi, vratu, rukama, nogama i trbuhu. Obdukcija tijela je završena, ali konačni rezultati će biti poznati tijekom narednih nekoliko dana, kada se izvrše sve neophodne analize", dodaje se.

Policija procijenila da Kalemegdan nije lokacija pogodna za održavanje "Beer festa"

Beogradska policija je prije nekoliko godina izradila procjenu sigurnosti organizacije "Beer festa" na Kalemegdanu. U toj analizi istaknuto je da ovaj prostor nije pogodan za održavanje ovakvih manifestacija, zbog konfiguracije terena i mogućnosti da se posjetioci ozlijede, imajući u vidu činjenicu da velik broj gostiju konzumira alkohol u velikim količinama. Međutim, ova preporuka MUP-a nije uzeta u obzir, pa lokacija održavanja "Beer festa" nije promijenjena.

I.M.
Foto: Kurir

Pročitajte više