Policija nas provjerava prije dolaska pape: Pogledajte iskaznice kojima smiju legitimirati

OSIM popisivača stanovništva, nekim bi građanima u narednim tjednima na vrata mogli pokucati i policajci koji rade na osiguranju posjeta Benedikta XVI.

Iako papa dolazi za nešto manje od dva mjeseca i u Zagrebu će boraviti 4. i 5. lipnja, zagrebačka policija je danas obavijestila da odmah kreće s terenskim provjerama.

Prema dosad poznatoj ruti papina kretanja, očekuje se da će s Plesa otići ravno na grob Alojzija Stepinca u Zagrebačku katedralu, a na putu bi ga, ako je suditi po ranijim posjetima Ivana Pavla II. mogao dočekati špalir od tisuća vjernika. Policija će vjerojatno na ruti papina prolaska zavarivati šahtove, a moguće je da će posjećivati i stanare čiji prozori su okrenuti prema cesti od aerodroma do središta Zagreba.

"Najintenzivnije mjere provodit će se na području Centra, Črnomerca, Medveščaka, Novog Zagreba, Trnja i Velike Gorice", poručili su iz MUP-a.


Kako bi izbjegli lažna predstavljanja, policija je objavila izgled dviju službenih iskaznica koje će koristiti u sigurnosnim provjerama. Možete ih pogledati u galeriji.
 

Pročitajte više