Policija nije imala većih problema na Ultri, priveli 63 osobe uglavnom zbog droge

Foto: FaH

SPLITSKA policija izvijestila je kako uoči javnog okupljanja na jučer odgođenom festivalu Ultra Europe nisu zabilježeni sigurnosno značajniji događaji, narušavanje javnog reda i mira u većem obujmu i oštećenja imovine, no svejedno su priveli 63 osobe, od kojih 37 hrvatskih i 26 stranih državljanina, i to većinom  zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Nekoliko je privedeno i zbog kaznenog djela, odnosno, sumnje u preprodaju. Tako je jutros oko 2 i pol uhićen 24-godišnji Britanac sa 15 paketića kokaina težine 8,24 grama te 16 paketića droge MDMA težine 14,86 grama.

Uhićen je i jedan 17-godišnjak kojeg sumnjiče da je prodao pet grama marihuane 18-godišnjaku. Maloljetnika su prijavili zajedno sa njegovim 27-godišnjim prijateljem. U stanu kojeg koriste nađeno je 13 i pol grama amfetamina, pola grama marihuane, sedam tableta ecstasyja i digitalna vaga za precizno mjerenje. 

U Splitu je uhićen i 25-godišnjak koji je zatečen sa dvije tablete ecstasyja. Sumnjiče ga da je neposredno prije uhićenja prodao dvije tablete ecstasyja 25-godišnjem Brazilcu. Priveden je i 25-godišnjak zatečen sa 35 tableta ecstasyja. U Kaštelima je, pak, uhićen 19-godišnjak od kojeg je oduzeto 42 grama marihuane i 80 tableta ecstasyja.

Pročitajte više