Policija: Nije istina da privodimo radnike Uljanika

Foto: Pixsell/Duško Marušić

NAKON što se društvenim mrežama proširila informacija da policija privodi radnike Uljanika, iz PU istarske Indexu su demantirali takvu informaciju.

Kažu kako je jedna osoba privedena na obavijesni razgovor i puštena te se očekuje odluka nadležnog državnog odvjetništva o daljnjem postupanju.

"Policija je provela krim istraživanje nad jednom osobom temeljem jučer zaprimljene prijave o prijetnjama koje su osvanule na društvenim mrežama. Zasad nije podignuta kaznena prijava, predmet je proslijeđen nadležnom državnom odvjetništvu koje će odlučiti o eventualnim daljnjim postupcima", rekli su Indexu iz policije.

Radnička fronta: Jutros počela hapšenja

Radnička fronta priopćila je kako se u Uljaniku jutros hapsi:

"Nakon što radnici nisu na vrijeme dobili plaće za srpanj, u Uljaniku se jutros hapsi! No ne hapsi se kriminalna uprava, već radnici! Od jutros, Uprava Uljanika terorizira radnike, očito u namjeri da ih zastraši i zaustavi da javno govore. Pretpostavka je da je Uprava iznervirana otvorenim kritikama radnika na Facebook grupi 'Uljanik za bolje sutra'. U toj se grupi jutros pojavila fotografija koja pokazuje kako na ulazu Uljanika stoji dvoje policajaca u uniformi. Od radnika doznajemo da je jedan njihov kolega priveden u Policijsku upravu istarsku zbog kaznene prijave koju je protiv njega podnijela Uprava.

Tokom jutra je navodno privedeno još šestoro radnika, još ih se privodi na neformalne razgovore s Upravom, vjeruje se, na prijavu direktora koji se do sada nije pokazao pretjerano sposobnim u obrani Uljanika, ali se 'uspješno' bori kako bi ušutkao radnike.

Pozivamo sve medije da se pozabave ovim slučajem i da istraže o čemu je riječ. Pozivamo radnike da se ne daju zastrašiti, sindikate da zaštite radnike. Pozivamo sve radnike da glasno i jasno govore o problemima u Uljaniku, jer samo solidarno i ujedinjeno mogu zaštiti svoja radna mjesta i budućnost brodogradnje o kojoj ovisi i budućnost svih nas."

Pročitajte više