Policija: Nismo prijetili obitelji ubojice Marka Dukića!

ZADARSKA je policija danas oštro demantirala tvrdnje nekih medija kako je nakon dvostrukog ubojstva i samoubojstva prijetila članovima obitelji ubojice Marka Dukića.

U priopćenju koje je iz PU zadarske upućeno medijima tvrdi se kako su pojedini mediji optužili policiju da se poslužila prijetnjama obitelji Marka Dukića da će, ukoliko oni nastave javno prozivati policiju zbog navodnih propusta, objaviti pojedinosti iz života ubojice.

"Nastojali smo maksimalno zaštititi dignitet svih žrtava, pa i pokojnog Dukića"

"Ni u kojem slučaju, ni na koji način, policija nije iznosila podatke koji bi eventualno mogli naštetiti bilo kojem sudioniku ovog tragičnog događaja, nego je na objektivan način utvrdila i iznijela bitne činjenice o konkretnom događaju s kojima je raspolagala. Smatramo da je neprimjereno govoriti o tome da policija nekome prijeti, a pogotovo nemamo namjeru upuštati se u bilo kakvu prepirku putem medija" stoji u priopćenju, u kojem se tvrdi da je policija tijekom istrage slučaja nastojala maksimalno zaštititi dignitet svih žrtava, pa i pokojnog ubojice.

Uz to, policija je zamolila sve one koji nešto znaju o sudbini mobitela ubojice Dukića, a koji prilikom istrage nije pronađen, da se jave Odjelu kriminalističke policije PU zadarske ili nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru. "Tijekom pokušaja spašavanja njegova (Dukićevog) života, negdje je zametnut mobitel koji do sada nije pronađen, a za kojim je u tijeku intenzivna potraga" tvrdi policija i moli za pomoć u pronalaženju mobitela. No dodaje  se i da je za slučaj ipak najbitnije ono što je istragom pronađeno u mobitelu nesretne žrtve Marine Kamber.
  
Na kraju priopćenja se podsjeća da je MUP nakon provedene kontrole u policijskoj postaji Benkovac izdao priopćenje za medije u kojem je između ostalog naglašeno da se "tragedija ne može smatrati posljedicom propuštanja policijskog postupanja".

Pročitajte više