Policija o razbojstvu u Karlovačkoj banci

Za razbojstvo u poslovnici Karlovačke banke, u sklopu Trgovačkog centra EraTornado u Karlovcu, počinjeno 15. listopada, osumnjičene su, uhićene i pritvorene četiri osobe, od kojih su po nalogu Istražnog centra u Karlovcu u pritvoru zadržane dvije, rečeno je danas na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji karlovačke Policijske uprave i Županijskoga državnog odvjetništva.

U pritvoru su zadržani Karlovčani N.B. (1978.) i N.K. (1965.), a uz propisane mjere opreza (redovito javljanje policiji, oduzimanje putovnica i zabranu kontaktiranja s određenim krugom osoba) pušteni su mlađi punoljetnik iz Siska G.O.(1985.) i Karlovčanka S.M. (1976.).

Županijska državna odvjetnica Ljubica Fiškuš-Šumonja i načelnik PU-a Nenad Kranjčec zahvalili su predstavnicima javnih glasila za korektnu suradnju u okolnostima istrage, kad su pravosudna tijela odredila potpun embargo na informacije o tom razbojništvu sve do danas.

Također ni danas nisu radi kriminalističke obrade rekli koliko je novca ukradeno, je li novac pronađen, kao ni pojedinosti o načinu počinjenja djela, osim da su razbojnici bili maskirani i naoružani s dva pištolja.

Budući da je to deveta pljačka u Karlovačkoj banci te četvrta pljačka iste poslovnice u Karlovcu ove godine, Županijsko je državno odvjetništvo obavijestilo Hrvatsku narodnu banku (HNB) da Karlovačka banka ne štiti primjereno svoju imovinu, rekla je županijska državna odvjetnica Fiškuš-Šumonja.

Dodala je kako je "činjenica da je njihov kapital osiguran kod osiguravateljskih kuća, ali oružane pljačke ugrožavaju ljudske živote i banka je obvezna zaštititi i svoje zaposlenike i građane".

Načelnik Odjela kriminalističke policije PU-a Vlatko Cegur rekao je da do sada prikupljeni tragovi nisu uspjeli dovesti u vezu razbojništvo od 15. listopada s prijašnjim trima u toj poslovnici Karlovačke banke, koje se uspješno rasvjetljuje zahvaljujući dojavama građana.

Na pitanje može li potvrditi neslužbene informacije da je u posljednjoj pljački ukradeno 400.000 kuna Cegur je rekao da policija znade točan iznos, ali da radi istrage ne iznosi taj podatak.

(Hina) xvhor ysp

Pročitajte više