Policija podigla i drugu optužnicu protiv mladog Slavonca: Zbog bećarca mu sada prijeti i zatvor

Foto: Facebook

NEOČEKIVANI obrat dogodio se u ponedjeljak na glavnoj raspravi na Prekršajnom sudu Osijek u "slučaju Bećarac".

> Slavonca globili s 5000 kn kazne zbog pjevanja bećarca, a za sve je kriv ovaj stih

Umjesto najavljenog saslušanja šest svjedoka i donošenja presude, rasprava je prekinuta jer je tužitelj proširio optužni prijedlog protiv Branimira Čolakovića iz Valpova zbog pjevanja bećarca, javlja Glas Slavonije.

Naime, uz optužnicu za kršenje Zakona o ravnopravnosti spolova, slavonski bećar sada se suočava i s optužnicom za vrijeđanje i omalovažavanje policijskog službenika prilikom vršenja službe.

Podsjetimo, 24-godišnji bećar Branimir Čolaković zaradio je prekršajnu prijavu zbog pjevanja bećarca, točnije, zbog stiha "Mala moja ti u plavoj bluzi, dođi bliže pa mi se naguzi… što j' u pjesmi to se pjevat smije, lud bi bio ko bi zamjerio". Prijeti mu novčana kazna do 5000 kuna, a za drugu optužbu i zatvorska kazna.

Odvjetnik: U cijelom svom životu nisam vidio promašeniju i neosnovaniju optužbu

Provokativni bećarac duboko je povrijedio policajku iz Policijske postaje Belišće, koja je osiguravala manifestaciju "Ljeto Valpovačko", na kojoj je Čolaković otpjevao spomenute stihove. Nekoliko dana poslije policija je protiv Branimira podigla optužni prijedlog.

Odvjetnik Branimira Čolakovića, Goran Mrkić, u nekoliko je navrata ponovio kako se ne može načuditi koliko je daleko spreman ići represivan aparat ne bi li pošto-poto optužio valpovačkog bećara.

"U cijelom svom životu nisam vidio promašeniju i neosnovaniju optužbu od ove koja se stavlja mom branjeniku na teret i za koju isto mišljenje dijele i svi ostali moji kolege u odvjetničkim krugovima. Jer, ako ćemo morati strogo paziti i odmjeravati sve što od srca pjevamo na našim smotrama folklora gdje se njeguje naša tradicija i kulturni identitet, nakon ovog javnog progona postavlja se pitanje u kojem mi to smjeru idemo i što će biti sljedeće", kaže Mrkić.

Pročitajte više