Policija Primorsko-goranske županije zaplijenila oko 300 stabljika konoplje

DJELATNICI primorsko-goranske Policijske uprave prošli su tjedan u tri zasebna slučaja pronašli i zaplijenili oko 300 stabljika indijske konoplje, izvijestila je glasnogovornica te PU-a Mirjana Kulaš na današnjoj konferenciji za novinstvo.

U pretrazi stana na riječkom predjelu Srdočima pronađeno je 187 sadnica indijske konoplje, pribor za uzimanje droge i tri grama sjemenaka te biljke. Protiv Riječanina (24), vlasnika toga stana, bit će podnesena kaznena prijava. Po procjeni djelatnika Odjela kriminaliteta droga PU-a droga s tih sadnica vrijedila bi oko 50.000 kuna.

U krugu lječilišta u Velom Lošinju, na dojavu djelatnika lječilišta, policija je pronašla 102 stabljike indijske konoplje visoke od dva do deset centimetara. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su biljke u veljači posadila dva 17-godišnjaka iz Velog Lošinja te ih svaki dan zalijevala. Sjemenke su nabavili na zagrebačkom području. Protiv njih će državno odvjetništvo za mladež podnijeti kaznenu prijavu, navela je Kulaš.

Na Rabu su od trojice 18-godišnjaka i dvojice 17-godišnjaka zaplijenjene četiri stabljike indijske konoplje i 25,7 grama marihuane te će i protiv njih biti podnesena kaznena prijava.

Pročitajte više