Policija privela mladića, sumnjiče ga za eksploziju u zagrebačkoj zgradi

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

ZA POSTAVLJANJE i aktiviranje eksplozivne naprave u stambenoj zgradi u Prečkom u petak ujutro oko 3 sata osumnjičen je Kristijan B., neslužbeno se doznaje iz zagrebačke policije.

Sam se predao, policija ga sumnjiči za postavljanje i aktiviranje eksplozivne naprave

Osumnjičeni mladić se sam predao policiji šest sati nakon eksplozije te se on zasad sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine. 

Zagrebačka policija je ranije u petak izvijestila kako je zbog eksplozije na obavijesni razgovor dovedena osoba za koju se pretpostavljalo da bi mogla imati veze sa spornim događajem. Policija je tom prilikom priopćila kako nije riječ o uhićenju.

Na obavijesni razgovor privedene četiri osobe, među njima i Kristijan B.

Kako je doznao Index, tijekom dana policija je na obavijesni razgovor privela četiri osobe. Među njima je i Kristijan B. 

Uslijed eksplozije, koja se dogodila na najvišim katovima zgrade u Ulici Josipa Slavenskog 12, lakše je ozlijeđena 63-godišnja žena koja je nakon zatražene liječničke pomoći puštena na kućnu njegu.

Oštećeni stanovi, hodnici, dizalo, statika zgrade...

U eksploziji su nastala oštećenja na svim stanovima i zajedničkim prostorijama na 8. i 9. katu zgrade, a oštećen je i dio 7. kata, zajedno s oknom dizala. Narušena je statika zgrade od 7. do 9. kata.   

O kakvoj se eksploziji i eksplozivnoj napravi točno radilo te pod kojim je okolnostima aktivirana, još uvijek ostaje misterij.

U međuvremenu policija nastavlja kriminalističko istraživanje. 

Eksplozija na stubištu

"Nije eksplodirao plin. Čini se da se radi o eksploziji na stubištu na osmom katu. Jedna osoba s invaliditetom je ozlijeđena i morali smo osigurati ljestve i užad kako bismo je evakuirali. Statičar će morati pogledati stanje zgrade. Lift se pomaknuo od udara, bit će dosta štete", rekao je jutros za Index zapovjednik JVP-a Zagreb Siniša Jembrih.

Stanarka zgrade: Doživjela sam šok, bilo je neopisivo

"Ne znam kome je bilo namijenjeno ni tko živi na tim katovima. Doživjela sam šok kad je puklo, neopisivo, jer smo spavali. U tom ulazu živim na 5. katu i meni su izbijena vrata", kazala je za Index stanarka zgrade u kojoj je došlo do eksplozije.

 

Pročitajte više