Policija provjerava financije župe ubijenog svećenika u Generalskom Stolu

POJAVILA su se nagađanja da je župnik Josip Rafaj kojeg je u župnom uredu u Generalskom Stolu mrtvog pronašla spremačica, bio u dugovima te da je pronevjerio novac za obnovu crkve.

Kako javlja HRT, informacija da je župnik pronevjerio oko 100 tisuća kuna za obnovu crkve još nije službeno potvrđena, no policija je priznala da provjerava financije župe.

Prema riječima zamjenika načelnika PU karlovačke Borisa Kozjana, policija provjerava detalje oko gradnje crkava, župnog dvora te oko kupovine svećenikova automobila. Ujedno provjeravaju da li je riječ o profesionalnom ubojstvu.

Cijeli kraj je pogođen smrću svoga župnika za kojeg imaju samo riječi hvale te ističu kako je uvijek bio spreman za pomoć. Kako saznaje Večernji list, velečasni Josip Rafaj je u svojim pomaganjima išao tako daleko da je jednoj osobi posudio čak 250 tisuća eura.

Donacije iz Italije i poznanstva s Opus Dei

Anonimni izvori također tvrde da je svećenik dobivao iz italije velike donacije te da je privatno ulagao u investicijske fondove. Po mjestu se šuška da Rafaju nije bilo strano niti posuđivanje novca uz kamate.

Kako piše list, Rafaj je bio župnik i u  Korenici kamo je došao iz Senja 1996. godine. Budući da je bio jako komunikativan i s mnogo poznanstava u Korenici su ga tada posjetili i volonterke Opus Deia iz Španjolske zajedno sa svećenikom Luisom Manuelom Garciom koji su mu pomogli s uređenjem.

Podsjetimo, župnik je pronađen mrtav u nedjelju na blagdan Cvjetnice prije jutarnje mise te nema nikakvih tragova provale niti je došlo do pljačke zbog čega policija uzima u obzir i mogućnost da je župnik poznavao svoga ubojicu.

J.M.
Foto: Radio Mrežnica

Pročitajte više