Policija se oglasila o snimci zvjerskog napada u Solinu, čovjeka cipelarili na podu

Foto: Dalmatinski portal

ŠIRIM splitskim područjem već se neko vrijeme širi snimka na kojoj se vidi brutalno premlaćivanje jednog muškarca.

Na snimci se vidi kako dolazi do susreta, čini se i srdačnog, dvojice muškaraca s trećim. Nakon kraće rasprave dolazi do prvog udarca. Slijede udarci šakama i koljenima u glavu i tijelo. Muškarac zatim pada na tlo, no udarci ne prestaju još neko vrijeme.

Policija se sad oglasila o snimci.

"Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje vezano uz javno objavljenu snimku fizičkog napada na muškarca", piše policija.

"Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim muškarcem, te je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je zajedno s 35-godišnjakom, koji se trenutačno nalazi u zatvoru, ostvario obilježja kaznenog djela Nasilničko ponašanje iz čl.323A Kaznenog zakona", piše policija.

Oni su, dodaje se, "5.studenog 2020.godine na javnom mjestu na području Solina, zajednički i dogovorno fizički napali oštećenog muškarca, tukli su ga po glavi i tijelu, nastavili su ga tući kada je pao na pod, te su na taj način, na javnom mjestu, osobito drskim ponašanjem, iživljavanjem i zlostavljanjem, doveli oštećenog  u ponižavajući položaj".

"Naprijed navedeni kazneno su prijavljeni zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Nasilničko ponašanje, a 42-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu", dodaje se u priopćenju.

Pročitajte više