Policija uhvatila organiziranu bandu batinaša s područja Orahovice i Osijeka

POLICIJA je izvijestila kako su pronađeni nepoznati napadači koji su 17. rujna, oko 22.10 sati, s maskama na licima, ušli u obiteljsku kuću na području Zdenaca te su premlatili palicama 46-godišnjeg vlasnika, M. K.

Podsjetimo, 46-godišnjaka su napadači zatekli na spavanju te su ga, bez riječi, brutalno napali i pritom ga teško ozlijedili. U napadu su mu slomljeni lijeva ruka te stopalo lijeve noge, a zadobio je i brojne modrice.

Policija je jučer, na osnovu čvrstih indicija, privela petoricu muškaraca s područja Osijeka (55-godišnjeg M. E., 51-godišnjeg Z. R., 23-godišnjeg A. V., 21-godišnjeg D. K. i 33-godišnjeg M. V.) te trojicu muškaraca s područja Orahovice (54-godišnjeg Đ. O., 32-godišnjeg M. Š. i 23-godišnjeg P. O., kojem je prilikom uhićenja ispao pištolj kojeg ilegalno posjeduje).

Kriminalističkom je obradom policija utvrdila da su se sedmorica od osam privedenih muškaraca udružili kako bi počinili spomenuto kazneno djelo. U skupinu nije bio uključen jedino 23-godišnji P. O.

Petorica sve priznala policiji

Kako navodi policija, Đ. O. je unajmio M. E., te su zajedno sa Z. R. organizirali skupinu batinaša u sastavu A. V., D. K. i M. V., koji su uz pomoć M. Š., 17. rujna, ušli u obiteljsku kuću M. K. te ga pretukli. Đ. O. i M. Š. su A. V., D. K. i M. V. za batinanje platili 22 tisuće kuna.

Policija je pretragom domova osmorice privedenih muškaraca pronašla dva pištolja sa pripadajućim streljivom, više raznih palica, više mobitela i SIM kartica te više odjevnih predmeta koji su ih povezivali sa zločinom. Petorica privedenih su policiji priznali zločin te su im rekli i gdje su odbacili predmete kojima su pretukli M. K.

Policija je nakon njihova priznanja pronašla aluminijsku palicu te fotoaparat Casio, kojeg su batinaši ukrali iz obiteljske kuće M. K. te ga kasnije, za 250 kuna, preprodali D. T. iz Osijeka.

I.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više