Policija uhvatila skinheadse koji su ispred XV. gimnazije pretukli 16-godišnjeg repera

DOVRŠENA je kriminalistička obrada nad 17-godišnjakom i 21-godišnjakom koji su sa još petoricom zasad nepoznatih mladića ispred XV. gimnazije u Zagrebu, 9. veljače ove godine, oko 13.20 sati, napali 16-godišnjeg učenika. Svu sedmoricu napadača, koji navodno dolaze iz redova skinheadsa, tereti se za nasilničko ponašanje i zločin iz mržnje, dok se 17-godišnjaka tereti i za nanošenje tjelesnih ozljeda 16-godišnjem reperu.

Kako je izvijestila PU zagrebačka, napadači su tog dana ispred srednje škole u ulici Jordanovac prišli 16-godišnjem reperu koji je u društvu svojih prijatelja sjedio na klupi. 17-godišnji napadač mu je prišao i upitao ga je li reper, a kad mu je mladić to potvrdio i uzvratio mu tipičnim reperskim pozdravom, 17-godišnji skinheads ga je više puta udario nogom, a potom i rukom. U napadu na 16-godišnjaka su mu se ubrzo pridružili i 21-godišnjak te ostala petorica zasad nepoznatih mladića. Nakon napada su se dali u bijeg.

Ozlijeđenom 16-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti. Srećom, u napadu je bio samo lakše ozlijeđen. Riječ je o učeniku s njemačkim državljanstvom, koji u XV. gimnaziji pohađa nastavu po međunarodnom programu. Majka nesretnog mladića je Kanađanka, a otac je Hrvat, ali presudna za napad nije bila njegova nacionalnost već odjeća.

I.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više