Policija: zbog ljudskog faktora izgorio stan u Brazilskoj ulici

Ljudski faktor uzrokovao je jutrošnji požara u stanu u Brazilskoj ulici na području Susedgrada u kojem je pronađeno mrtvo tijelo nepoznate osobe, doznaje se poslijepodne u zagrebačkoj policiji.

"Očevidom je isključena mogućnost da je požar uzrokovao nekakav tehnički kvar i utvrđeno je da je najvjerojatnije riječ o ljudskom faktoru", izjavila je Hini glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

Objasnila je da uzrok požara nije mogao biti tehnički kvar jer je stanu bio isključen dovod struje, a drugih instalacija i električnih aparata nije ni bilo.

Vulama je kazala kako ima naznaka da su vlasnik stana i nepoznata osoba ložili vatru na podu usred stana.

Dodala je da će sutra biti poznati nalazi obdukcije, odnosno identitet i uzrok smrti nepoznate osobe čije je tijelo prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Tijelo je, naime, bilo u takvom stanju da se nije moglo utvrditi je li riječ o muškarcu ili ženi.

Vlasnik stana, 47-godišnjak kojega su vatrogasci zatekli na balkonu, zbog udisanja dima zadobio opekline I. stupnja u dišnom sustavu i zadržan je u bolnici Sveti duh, izvijestila je glasnogovornica zagrebačke policije.

Pročitajte više