POLJOPRIVREDNICI IZ BiH PONOVO PLANIRAJU BLOKADE GRANICE

Poljoprivrednici iz Bosne i Hercegovine ponovo su najavili prosvjede i blokade graničnih prijelaza s Hrvatskom i Srbijom ako Vijeće ministara BiH do 5. prosinca ne pokrene postupak revizije ugovora o slobodnoj tgovini sa susjednim zemljama, prenose u nedjelju sarajevski mediji.

Predsjednik Udruženja poljprivrednih proizvođača u BiH Ranko Bakić kazao je kako se početak prosvjeda i blokada može očekivati već 6. prosinca. Blokade prometnica i prijelaza nastavile bi se tijekom cijelog prosinca svaka tri dana a Bakićeva udruga planira pozvati poljoprivrednike da i Novu godinu dočekaju na isti način.

Planirano je da se blokiraju granični prijelazi s Hrvatkom - Doljani, Bosanska Gradiška, Orašje i Gorica - te sa Srbijom na Pavlovića mostu kao i glavni cestovni pravac koji povezuje Sarajevo s Mostarom.

Bekić drži kako je ovoga puta moguće očekivati na tisuće prosvjednika jer je to jedini način da se vlasti u BiH prisile na poduzimanje mjera kojima će se zaštititi domaća poljprivredna i prehrambena proizvodnja od konkurencije iz susjedstva.

(Hina) xrm ysb

Pročitajte više