Popijač kao Kosor u najboljim danima: Novinari, vi ste sve krivo shvatili!



"SVE STE KRIVO shvatili. Gledajte, državni inspektori neće trčati po vinogradima i hvatati one koji beru grožđe", pokušao je danas objasniti novinarima ministar gospodarstva Đuro Popijač govoreći o prijeporima vezanima za Vladin prijedlog Zakona o sprečavanju i zabrani neregistrirane djelatnosti i o Vladinoj borbi protiv sive ekonomije.

Nisu dobro razumjeli

Kao u najboljim danima premijerke Jadranke Kosor, koja je znala povlačiti već donesene odluke, obrazlažući da su novinari "krivo čuli" ili da "nisu dobro razumjeli", tako je danas ministar Popijač objašnjavao kako su mnogi doslovno shvatili prijedlog Zakona o koji dozvoljava pomoć u radovima samo susjedima koji su od vas udaljeni 500 metara te rođacima do četvrtog koljena.

Naime, nakon sjednice Vlade pisalo se da ako pomažete susjedu u vinogradu koji živi dalje od 500 metara ili mu pomognete primjerice u mijenjanju žarulje, a za to nemate registriranu tvrtku, ogrješit ćete se o zakon.

Inspektori se neće baviti hobijima

"Taj zaključak je tako nakaradan", objašnjavao je danas Popijač dodajući da vinograd od tisuću ili dvije čokota nije ekonomska kategorija već hobi te da se tim "hobijima ovaj zakon ne bavi". Ministar gospodarstva tako je naglasio kako se zakon odnosio na ono što nije hobi pa tako kaže da netko tko ima vinograd od 10 hektara morat će imati radnike koje plaća, a ne "susjede i rođake koji pomažu".


Popijač kaže kako je krajnji cilj ovog zakona da inspektori zavire tamo gdje do sada nisu mogli.



 

Pročitajte više