Poremećena gimnazijalka košarkašu "sredila" 5 godina robije?

PET GODINA zatvora, epilog je višegodišnjeg sudskog spora koji je ovih dana okončan u Beogradu. Nekadašnjem košarkašu beogradskog FMP Železnika Nikoli Bulatoviću Vrhovni sud Srbije potvrdio je petogodišnju zatvorsku kaznu koju je dobio zbog silovanja tada 15-godišnje gimnazijalke S.N.

Kako piše Glas Javnosti, Vrhovni sud je odbio Bulatovićevu žalbu na prvostupanjsku presudu Okružnog suda u Beogradu koji je 18. srpnja 2003. godine, nakon ponovljenog suđenja, košarkaša osudio na pet godina zatvora. U prvom je procesu dobio tri godine zatvora, ali se žalio na tu presudu te je osuđen na petogodišnju kaznu. Tu je presudu teško podnio, a nakon izricanja riječi "kriv je", Bulatović je zaplakao.

Prema optužnici, Bulatović je 27. ožujka 1998. godine u svome stanu silovao tada 15-godišnju S.N. s kojom je trebao napraviti intervju za školski list. Djevojka je sudu tvrdila da su se toga dana sastali kako bi se dogovorili oko održavanja intervjua, a nakon toga su otišli u njegov stan gdje ju je Bulatović silovao.

Iako je optuženik negirao djevojčine tvrdnje, sudski su vještaci ginekološkim pregledom utvrdili da je do spolnoga snošaja došlo, te su djevojci utvrđene manje ozljede po tijelu i genitalijama. Nakon toga Bulatović više nije negirao da je do odnosa došlo, ali je tvrdio kako se S.N. tome nije protivila.

No, košarkaš nije uspio dokazati ovu tvrdnju i sudsko vijeće uvjeriti u slobodan pristanak maloljetnice na spolni odnos. Nakon svega on više nema pravo žalbe na odluku Vrhovnog suda, čime je prvostupanjska presuda postala valjana. No, čini se da time slučaj još nije završen.

U uredništvo Glasa Javnosti prije otprilike dvije godine stiglo je anonimno pismo osobe koja se predstavila kao prijateljica silovane S.N.. Autorica pisma je silovanu prijateljicu, koju poznaje još iz osnovne škole, teško optužila za namještanje silovanja košarkašu, koje korijen ima u njenim djevojačkim snovima.

"Odavno je bila zagrijana za košarkaše i njen san je bio udati se za neku poznatu osobu koja će biti košarkaš. Jednostavno ne mogu vjerovati da je njen "san" tako daleko otišao. Još u osnovnoj školi je bila toliki lažov i to su svi znali. S. N. je otišla intervjuirati Bulatovića iz jednog razloga - da ga zavede.

Priča se nastavlja tako što je sama napala Bulatovića. On je (kao što ne bi ni neki drugi muškarac) nije odbio. Njen sljedeći potez bio je optužiti ga za silovanje, što je i uradila. Time se "pohvalila" prijateljici. Također je rekla kako će majku nagovoriti da pozove Nikolu (Bulatovića) i da traži da ju oženi (S.N.), ako želi da odustane od optužbi.

Suci su povjerovali u njene suze i cijelu dramu koju je napravila." - navodi se u dijelu pisma koje je objavio Glas Javnosti.

Foto:

Pročitajte više