Poruka kardinala Bozanića povodom smrti Ivana Pavla II.

U POVODU smrti Svetog Oca Ivana Pavla II. zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je danas vjernicima poruku koju prenosimo u cijelosti:

"Kakav je to bio susret licem u lice između Ivana Pavla II. i Isusa Krista kojega je Papa neumorno naviještao, čijem je Evanđelju posvetio sve sposobnosti uma i srca, sve snage i dane svoga života? Taj se je susret dogodio u predvečerje današnje, druge uskrsne nedjelje. Stoga bez Isusa Krista, koji je za nas kršćane Bog, ne možemo razumjeti život, a još manje smrt Pape Ivana Pavla II.

To je, draga braćo i sestre, ona vjera i nada u kojoj razmatramo i kojom pratimo dragog Svetog Oca na njegovu putu u Očev dom.

Kao vjernici iz dna duše zahvaljujemo nebeskom Ocu što nam je darovao velikog Papu, dragoga brata, voljenog prijatelja, brižnoga oca i snažnog zaštitnika. Zato molimo da ga uskrsli Gospodin primi u puno zajedništvo nebesnika. I dok nas obuzima žalost zbog gubitka njegove fizičke blizine, utješeni uskrsnom nadom, vjerujemo da nas odlaskom s ovoga svijeta nije zauvijek napustio, te da smo u njemu zadobili velikoga zagovornika kod Boga.

Puni smo zahvalnosti za dar života i za sve dobro što ga je u ovaj svijet unio Papa Ivan Pavao II. Želimo i molimo da se ne izgubi ništa od njegova napora i da i mi cijenimo ono što je njemu bilo sveto.

Ivan Pavao II. pošao je s ovoga svijeta, a tako nam je ostao blizu. Ta privlačna Papina blizina posljednjih je tjedana i dana postajala sve intenzivnijom. Ona se je pretočila u lanac molitve koji je povezao vjernike i poštovatelje Svetog Oca diljem svijeta. Veliki je Papa pokrenuo čovječanstvo na put dobra, mira i ljubavi.

Sveti Oče, mi Ti zahvaljujemo!

Hvala Ti, Sveti Oče, za ljubav prema Bogu i čovjeku koju si neumorno naviještao i vjerodostojno svjedočio.

Hvala Ti, dragi Papa, na svemu što si učinio za ljubljeni puk Tvoj hrvatski.

Hvala Ti, Ivane Pavle II., za pohode kojima si tri puta blagoslovio zemlju Hrvatsku", kaže se u poruci kardinala Bozanića.

Pročitajte više