Poskupljuju dizel, lož ulje i plavi dizel; iste cijene benzina i eurodizela

HRVATSKA naftna kompanija INA neće ovaj tjedan mijenjati maloprodajne cijene motornih benzina i eurodizela, ali će dizel i lož ulje poskupiti u prosjeku za 4,6 posto, pri čemu će najviše, za 10,6 posto poskupiti plavi dizel, izvijestili su iz Ine o provođenju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata.

Tako će se od noćas, od ponoći na Ininim benzinskim crpkama dizel prodavati po cijeni od 5,19 kuna po litri, što je 4,8 posto više od dosadašnjih 4,95 kuna.

Lož ulje će se prodavati po cijeni od 2,69 kuna po litri, što je 4,3 posto više od dosadašnjih 2,58 kuna.

U postotku, najviše će, za 10,6 posto poskupiti plavi eurodizel koji će se na Ininim crpkama prodavati po cijeni od 2,51 kunu, što je 24 lipe više od sadašnjih 2,27 kuna po litri.

INA ovaj tjedan neće mijenjati cijene motornih benzina i eurodizela, pa će i nadalje litra Supera 98 koštati 6,95 kuna, Eurosuper 95 će se i dalje prodavati po cijeni od 6,34 kune, Eurosuper 98 po cijeni od 6,53 kune, a eurodizel će i dalje koštati 5,27 kuna.

Iz Ine također obavještavaju da će se, na osnovi odredbi Pravilnika i Odluke o prodajnim cijenama motornih benzina i dizelskog goriva na benzinskim crpkama na autocestama unutar naplatnih kućica, cijene benzina i dizela na tih 18 crpki formirati naknadno.

Pročitajte više