potpisan memorandum o njemačkoj internacionalnoj školi u zagrebu

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa danas je potpisan Memorandum o suradnji pri utemeljenju i djelatnosti Njemačke internacionalne škole u Zagrebu.

Memorandum, kojim se uređuje djelatnost te njemačke škole na razini osnovnog i srednjeg obrazovanja, potpisali su hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i u ime njemačkog Ministarstva vanjskih poslova otpremnik poslova Njemačkog veleposlanstva Laurids Hoelscher.

Škola će biti potpuno uklopljena u hrvatski školski sustav te će u skladu s hrvatskim zakonodavstvom imati status privatne škole, naglasio je ministar Primorac.

Hoelscher je istaknuo kako je škola otvorena svim učenicima koji se žele školovati na njemačkom jeziku, a nastavu će izvoditi predavači iz Njemačke i Hrvatske.

Njemačka internacionalna škola u Zagrebu radi po obrazovnom programu njemačke savezne pokrajine Baden-Wuerttenberg, koji je nadopunjen obveznim hrvatskim nastavnim sadržajima. Planirano je da učenici nakon 12. razreda steknu svjedodžbu o maturi koja bi im omogućila upis u visokoškolske ustanove u Hrvatskoj i Njemačkoj.

Škola, u sklopu koje djeluje dječji vrtić, počela je raditi 8. rujna, a trenutačno je pohađa 21 dijete.

Osnivač škole je Udruga za osnivanje i poticanje Njemačke internacionalne škole u Zagrebu. Financira se školarinama, doprinosima članova Udruge, donacijama i novcem sponzora.

Njemačka internacionalna škola u Zagrebu je 118. njemačka škola u svijetu i 54. njemačka škola u Europi.

(Hina) xkt ymc

Pročitajte više