Potpisan ugovor o upravljanju Fondom hrvatskih branitelja

U Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti potpisan je danas Ugovor o međusobnim pravima i obvezama u upravljanju Fondom hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji između Upravnog odbora Fonda i Uprave ErsteInvesta za upravljanje investicijskim fondovima.

Ugovorom su uređena međusobna prava i obveze Društva za upravljanje Fondom - Erste-Investa i Upravnog odbora Fonda, načini raspolaganja i upravljanja imovinom Fonda, pitanja naknada Društvu za upravljanje Fondom te obveze izvješćivanja ulagatelja i javnosti o poslovanju Fonda, priopćeno je Ministarstva.

Upravni odbor Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji Ponudu Erste Investa (posluje u sastavu Erste Bank grupe), nakon provedenog javnog natječaja, ocijenio je najprihvatljivijom, sukladno Zakonu o Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te Statutu Fonda.

Po svojoj naravi Fond je otvoreni investicijski fond, a zasad se procjenjuje kako bi njegova imovina trebala iznositi više od 3,5 milijardi kuna.

Nakon potpisivanja Ugovora dogovoreno je i skorašnje održavanje sastanka članova Uprave Erste-Investa i članova Upravnog odbora Fonda u svrhu usklađivanja daljnje poslovne i komunikacijske suradnje u upravljanju Fondom, stoji u priopćenju iz Ministarstva.

(Hina) pp/xdm yaz

Pročitajte više