Potpredsjednica beogradske Skupštine boravila u Puli

PULSKI gradonačelnik Luciano Delbianco sa suradnicima primio je danas potpredsjednicu Skupštine grada Beograda Rebeku Božović i predstavnika Omladinskog savjeta Beograda Vladimira Stojanovskog, a razgovarali su o inicijativi za povezivanje mladih Beograda, Pule i Istre kroz likovnu, kazališnu i filmsku kulturu te na području obrtništva i poduzetništva.

Po riječima gradonačelnika Delbianca, za mjesec svibanj dogovoren je "Tjedan Skadarlije u Puli" nakon čega će se u Beogradu održati uzvratni posjet.

Potpredsjednica beogradske Skupštine Rebeka Božović u izjavi za novinare izrazila je zadovoljstvo zbog prvog službenog posjeta predstavnika Beograda Puli, gradu uz kojega su, kako je rekla, "mnogi njezini sugrađani emocionalno vezani".

"Kroz suradnju s mladima vjerujem da ćemo probiti barijere koje ne bi trebale postojati između Pule i Beograda, odnosno Hrvatske i Srbije", kazala je Rebeka Božović, dodavši da bi gradovi trebali uvijek biti korak ispred diplomacije.

Vladimir Stojanovski iz beogradskog Omladinskog savjeta pojasnio je da žele kreirati nacionalnu politiku mladih te da im je multikulturalna suradnja jedan od osnovnih prioriteta.

Pročitajte više