Potpredsjednica Kosor primila voditelja Područnog ureda za ljudska prava UN

POTPREDSJEDNICA Vlade Republike Hrvatske i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s voditeljem Područnog ureda visoke povjerenice za ljudska prava Ujedinjenih naroda u Hrvatskoj Ekkehardom Straussom i koordinatorom Centra za ljudska prava Tinom Gazivodom, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Na sastanku se razgovaralo o stanju ljudskih prava u Republici Hrvatskoj te o djelovanju Područnog ureda visoke povjerenice za ljudska prava Ujedinjenih naroda i Centra za ljudska prava, ističe se u priopćenju.

Potpredsjednica Kosor u ime Vlade zahvalila je Uredu visoke povjerenice za ljudska prava UN-a za svu pomoć i potporu u ovim složenim procesima, istaknuvši kako je Hrvatska postigla velik napredak u području ljudskih prava.

Napomenula je kako hrvatska Vlada ozbiljno pristupa problematici ljudskih prava što se može vidjeti i kroz postojanje niza tijela poput Povjerenstva za sprječavanje trgovanja ljudima, Povjerenstva za Rome ili Vladina Ureda za ravnopravnost spolova.

Voditelj Područnog ureda visoke povjerenice za ljudska prava UN u Hrvatskoj naglasio je važnost postojanja Centra za ljudska prava, dodajući da Centar kao takav može biti dobar primjer državama u cijeloj regiji.

Kao poseban uspjeh Centra za ljudska prava u sklopu dosadašnjih aktivnosti, koordinator Centra istaknuo je proširenje suradnje vladinih i nevladinih institucija na području zaštite ljudskih prava. Sve oblike nastavka suradnje označio je poželjnim i nužnim za daljnji razvoj civilnog društva, ističe se u priopćenju.

Pročitajte više