POTPREDSJEDNICA VLADE S VODITELJEM MISIJE OESS U RH O SLOBODI MEDIJA

Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, održala je u petak radni sastanak sa voditeljem Misije OESSa u Republici Hrvatskoj veleposlanikom Peterom Semnebyem na kojem se razgovaralo o slobodi medija u Republici Hrvatskoj i zakonodavnim formama vezanim uz medijski prostor. L

Kako je priopćeno iz Ureda Vlade za odnose s javnošću, potpredsjednica Kosor izrazila je spremnost Vlade da se uz konzultacije zainteresirane javnosti priđe konceptu izrade novih zakonodavnih okvira, posebice u pogledu Zakona o HRT-u. Izmjena zakona ne bi bilo zadiranje Vlade u slobodu djelovanja HRT-a nego želja da HRT u potpunosti postane javni medij. Ova Vlada dala je jasan signal i punu potporu kako bi sloboda medija bila u prvom planu, rekla je potpredsjednica Kosor.

Veleposlanik Semneby naglasio je da u sklopu svog mandata Misija pridaje posebnu važnost slobodi medija, a posebno pitanju neovisnosti upravnih tijela elektronskih medija. Izrazio je spremnost Misije da nastavi pružati stručnu pomoć bilo u pogledu dopuna ili izmjena zakona koji pokrivaju područje medija kako bi se osigurala njihova potpuna usklađenost s europskim standardima.

(Hina) pp sd

Pročitajte više