Potpredsjednici RS od novinara saznali da im je predsjednik na skijanju

PREDSJEDNIK Republike Srpske Dragan Čavić otputovao je 24. siječnja na skijanje u austrijske Alpe, a potpredsjednici RS Ivan Tomljenović i Adil Osmanović su to doznali od novinara, izvještavaju banjalučke Nezavisne novine od subote.

?Evo, vi znate gdje je on, a ja ne! To je potpuno nenormalna situacija za jednu europsku državu?, izjavio je Tomljenović novinarima koji su ga jučer obavijestili gdje se nalazi predsjednik RS. Tomljenović je dodao da se skoro više i ne želi osvrtati na, kako kaže, potpuno nepovjerljivi odnos Čavića prema potpredsjednicima.

I Adil Osmanović, takođe, kaže da ga Čavić nikada ne obavještava gdje ide i kojim povodom. ?To je njegova praksa od početka. Za mene bi bilo neuobičajeno da je Čavić drugačije postupio?, naglašava Osmanović

U Ministarstvu vanjskih poslova BiH potvrdili su da su na zahtjev Ureda predsjednika RS obavijestili veleposlanstva u državama kroz koje prolaze automobili s predsjednikom RS i njegovom pratnjom da im na graničnim prijelazima omoguće brz i nesmetan prolazak.

Prema saznanjima Nezavisnih novina, predsjednik RS Dragan Čavić će se u svoj ured vratiti 3. veljače.

(Hina) xspod ysd

Pročitajte više