Povjerenstvo za Čačića i Tomčića u utorak sa zaključcima o Tomčiću

SABORSKO istražno povjerenstvo koje bi trebalo utvrditi jesu li Radimir Čačić i Zlatko Tomčić iskoristili položaje ministra graditeljstva i predsjednika Sabora da bi tvrtke kojima su suvlasnici dobile poslove s državom, idući će tjedan objaviti zaključke za Tomčića.

Povjerenstvo je danas, iza zatvorenih vrata, analiziralo dokumentaciju vezanu uz tvtrku Capital ing, kojoj je Tomčić suvlasnik, a svoje će zaključke o tom predmetu objaviti u utorak.

Svjedočeći pred povjerenstvom, Tomčić je krajem svibnja izjavio da nije imao nikakvih saznanja o poslovima Capital inga, odbacivši sumnje da je dužnost predsjednika Sabora zlouporabio kako bi ta tvrtka dobivala poslove s državom.

Naglasio je tada da je s poslovanjem Capital inga upoznat tek kao član Skupštine tog poduzeća, da mu je poznato samo kolika je dobit tvrtke, u kojoj ima 22 posto udjela, kolike su joj obveze prema državi, koliko ima zaposlenika i tome slično, te da izvan tih okvira nikada nije izlazio.

Povjerenstvo bi, kako je najavljeno, u utorak trebalo saslušati sudskog vještaka Zrinka Rončevića, kojega je nedavno angažiralo da istraži Čačićeve udjele u vlasništvu poduzeća Coning grupe.

Pročitajte više